unsplash
Volledig scherm
© unsplash

Belgen gaan niet sporten als ze te veel huishoudelijke taken hebben

Ergens weten we het wel: we zouden vaker moeten bewegen. Maar als je na een lange werkdag thuiskomt en de stapel vuile kleren en berg afwas ziet, is de zin om je loopschoenen aan te trekken snel verdwenen. En daar ben je niet alleen in. Maar liefst de helft van de Belgen geeft te veel huishoudelijke klusjes als reden waarom het sporten maar niet wil vlotten.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 5 wetenschappelijk onderbouwde geheimen van koppels die vaker vrijen

  5 wetenschap­pe­lijk onderbouw­de geheimen van koppels die vaker vrijen

  Seks, het is één van de cruciale elementen in een goede relatie. Voor de meerderheid van de koppels staat een goed seksleven namelijk ook gelijk aan een sterke band. En toch is het niet altijd evident om iedere avond tussen de lakens te duiken als er ook nog eten, de was en de plas en kinderen op je liggen te wachten. Dit zijn alvast enkele wetenschappelijk onderbouwde geheimen van koppels die regelmatig met elkaar het bed induiken.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?