Natalie Hill
Volledig scherm
© Natalie Hill

Belg bereikt top van hoogste Poolse berg in sneeuwstorm

Op 7 mei is een 35-jarige Belgische avonturier aan een onwaarschijnlijke solo-expeditie begonnen. Louis-Philipppe Loncke doorkruist Polen van het Tatragebergte naar de Baltische Zee en dit zonder enige bevoorrading. Tijdens de gewaagde trektocht van 1.200 km zal hij zo'n 150 km door de bergen trekken, 50 km afleggen op het water met een raft en 1.000 km kajakken. De Belg, afkomstig uit Moeskroen, bevaart de Vistula, de laatste wilde rivier van Europa. HLN.be volgt het fabelachtige avontuur van onze landgenoot op de eerste rij. Gedurende vier weken zal u hier de expeditie van naaldje tot draadje kunnen volgen via een uitgebreid fotoverslag.

 1. HLN.be volgt straffe solo-expeditie van kajakkende landgenoot

  HLN.be volgt straffe so­lo-expeditie van kajakkende landgenoot

  Op 7 mei, maandag dus, begint een 35-jarige Belgische avonturier aan een onwaarschijnlijke expeditie. Louis-Philippe Loncke zal als eerste man Polen solo doorkruisen van het Tatragebergte naar de Baltische Zee en dit zonder enige bevoorrading. Tijdens de gewaagde trektocht van 1.200 km zal hij zo'n 150 km door de bergen trekken, 50 km afleggen op het water met een raft en 1.000 km kajakken. De Belg, afkomstig uit Moeskroen, bevaart de Vistula, de laatste wilde rivier van Europa. HLN.be volgt het fabelachtige avontuur van onze landgenoot op de eerste rij. Gedurende vier weken zal u hier de expeditie van naaldje tot draadje kunnen volgen via een uitgebreid fotoverslag.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.