De E17 bestaat 50 jaar: tijd voor een optimalisatie, aldus Voka.
Volledig scherm
De E17 bestaat 50 jaar: tijd voor een optimalisatie, aldus Voka. © Henk Deleu

Voka blij met aanpassingen E17 Waregem en trompetaansluiting R8-A19: “Andere infrastructuurweken blijven aanslepen”

Zuid-West-Vlaanderen“In 2022 vieren we 50 jaar E17. De autosnelweg is voor onze regio een belangrijke troef, maar het is tijd voor optimalisatie.” De werkgeversorganisatie Voka is dan ook blij dat de aanpak van de op- en afritten op het programma staat. “Andere belangrijke dossiers blijven echter aanslepen.” 

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Leieboorden krijgen verdere verlaging: Tuin bij rivier, wandelpromenades en pontons voor pleziervaart zijn blikvangers
  PREMIUM
  Kortrijk

  Leieboor­den krijgen verdere verlaging: Tuin bij rivier, wandelpro­me­na­des en pontons voor plezier­vaart zijn blikvan­gers

  Het ontwerp voor de verdere verlaging van de Leieboorden in Kortrijk is klaar. Stad en Vlaamse Waterweg hebben er 9,5 miljoen euro voor veil. Waarvan 5,35 miljoen euro naar de aanleg van een eerste deel tussen Leie- en Kasteelbrug gaat. “We geven de Leie nóg meer terug aan de inwoners”, zegt burgermoeder Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). We lichten het ontwerp van landschapsarchitect Michel Desvigne en studiebureau Arcadis in detail toe.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.