De verantwoordelijke ging de vlammen te lijf met drie poederblussers en kon zo voorkomen dat het gebouw uitbrandde.
Volledig scherm
De verantwoordelijke ging de vlammen te lijf met drie poederblussers en kon zo voorkomen dat het gebouw uitbrandde. © Alexander Haezebrouck

Verantwoordelijke voorkomt dat scoutslokaal uitbrandt

DeerlijkIn de nacht van zaterdag op zondag brak omstreeks 4.30 uur brand uit aan het scoutslokaal langs de Vercruysse de Solarstraat in Deerlijk. Een verantwoordelijke kreeg een melding van het brandalarm en ging kijken. “Een geluk, anders was het gebouw zeker volledig verwoest”, klinkt het.

 1. Arne Vandendriessche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Arne Vanden­dries­sche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”

  Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) stopt eind deze maand als schepen van Economie, Energie en Sport. Hij stapt ook uit de politiek. Zijn gezinsleven – hij heeft drie kinderen – en professioneel leven als CEO van het snel groeiende ICT-bedrijf Signpost gaven de doorslag. “Of mijn beslissing een aderlating is voor Team Burgemeester? Er is talent genoeg, iedereen is vervangbaar”, zegt Arne Vandendriessche. Zijn opvolger als schepen wordt straks bekendgemaakt.
 2. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen schieten verder de hoogte in: “Enorme toename bij kinderen”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen schieten verder de hoogte in: “Enorme toename bij kinderen”

  De coronacijfers blijven ook in Zuid-West-Vlaanderen fors stijgen. Er waren tijdens de week van vrijdag 8 tot en met donderdag 14 oktober 501 positieve gevallen. Dat zijn er in amper twee dagen tijd 106 (+26,8 procent) meer. De tendens is duidelijk. “We zien een enorme toename bij kinderen”, verduidelijkt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van welzijnsintercommunale W13.