In de koffer en op de achterbank van de auto vond de politie 16,5 kilogram cannabis.
Volledig scherm
In de koffer en op de achterbank van de auto vond de politie 16,5 kilogram cannabis. © RV

Twintiger krijgt 24 maanden cel voor drugstransport

Deerlijk/NazarethEen 21-jarige jongeman uit het Nederlandse Oosterhout is dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 24 maanden en een boete van 8.400 euro omdat hij regelmatig drugs vanuit Nederland naar België vervoerde. Op 17 april werd hij na een achtervolging op de E17 opgepakt met 16,5 kilogram cannabis.

 1. “Wachtlijsten voor sociale woningen zijn te lang, we juichen voorstellen om ook de private sector te laten meehelpen net toe”
  Kortrijk

  “Wachtlijs­ten voor sociale woningen zijn te lang, we juichen voorstel­len om ook de private sector te laten meehelpen net toe”

  Uitspraken van algemeen directeur Ilse Piers van Wonen Regio Kortrijk doen stof opwaaien. Ze vindt het voorstel van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA), om zo’n half miljard euro voor sociale woningbouw naar de privé door te schuiven, een fout signaal. “Het is net liberaal om ook via private partners sociale huurwoningen te creëren”, reageert schepen Wout Maddens.
 2. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.