Milan hier met de inbrekers tijdens het proces. Tijdens de uitspraak was hij niet aanwezig.
Volledig scherm
Milan hier met de inbrekers tijdens het proces. Tijdens de uitspraak was hij niet aanwezig. © Henk Deleu

Tot 18 maanden effectief voor inbrekers die Milan (15) opsloten: “Zware straf, maar ze verdienen het”

De twee jonge inbrekers die Milan daags voor zijn vijftiende verjaardag bedreigden en opsloten in de berging zijn veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met uitstel. Daarvan is voor de ene 18 maanden en voor de andere 15 maanden effectief. “Het gemak waarmee jullie beslissen om tot geweld over te gaan op zo’n jonge leeftijd geeft blijk van een criminele ingesteldheid”, sprak de rechter.

4 reacties

 • Peeters Francis

  2 jaar geleden
  Was de rechter niet mals voor de daders?, 15 jaar effectief in de cel zou beter zijn.
 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  Waarom worden de gezichten van die criminelen niet gewoon getoond? Ze zijn mans genoeg om in te breken en geweld te gebruiken. Dan moeten ze ook maar mans genoeg zijn om de gevolgen eerlijk en open te dragen.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Straffen van minder dan 3 jaar worden niet uitgevoerd. Dat wordt dus 2 maanden een enkelbandje (met een tang er bij om het ding door te knippen) en klaar is kees.
 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Nog een echte rechter die correct veroordeeld met effectieve gevangenis ipv een vingertje zoals bij vele collega's.Ik hoop op vele gelijke rechters die strafffen volgens de fouten;
 1. Gasfles ontploft op vrachtwagen in Deerlijk: zaakvoerder dakwerkbedrijf overlijdt, collega raakt zwaargewond
  Play
  Deerlijk

  Gasfles ontploft op vrachtwa­gen in Deerlijk: zaakvoer­der dakwerkbe­drijf overlijdt, collega raakt zwaarge­wond

  Omstreeks 9 uur vanmorgen is er een gasfles ontploft op een geparkeerde vrachtwagen in Deerlijk (West-Vlaanderen). Daarbij viel een dodelijk slachtoffer, een man van 54 uit Oostnieuwkerke. Hij was de zaakvoerder van een dakwerkbedrijf. Een ander slachtoffer (37) die in onderaanneming voor hem werkte, raakte zwaargewond. De explosie is het gevolg van een samenloop van omstandigheden, zo meldt het parket.