Op de Francarsite komen 31 appartementen en 17 gezinswoningen rond een groene binnentuin van ongeveer 3.000 vierkante meter.
Volledig scherm
Op de Francarsite komen 31 appartementen en 17 gezinswoningen rond een groene binnentuin van ongeveer 3.000 vierkante meter. © Francar

Textielfabriek Francar in Deerlijk maakt plaats voor 31 appartementen en 17 gezinswoningen

waregemDe textielfabriek Francar in Deerlijk krijgt na jaren leegstand eindelijk een nieuwe toekomst. Projectontwikkelaar ION uit Waregem is gestart met de bouw van ‘Francar’, een nieuwe woonbuurt met 31 appartementen en 17 gezinswoningen.

 1. Aannemer richt ravage aan in Sint-Arnolduspark, bekend van populaire boshyacinten: “30 jaar werk in één klap weggeveegd”
  anzegem

  Aannemer richt ravage aan in Sint-Arnoldus­park, bekend van populaire boshyacin­ten: “30 jaar werk in één klap weggeveegd”

  Een aannemer heeft een ravage aangericht in het Sint-Arnolduspark in Tiegem, een park dat vooral bekend is omwille van de populaire boshyacinten. Hij heeft zowat een hectare van het bos ‘proper gemaakt’, maar dat is nefast voor de biodiversiteit in het park. “Onder meer de zeldzame zwarte rapunzel is wellicht voorgoed verloren”, zegt Carlos Van De Ginste, voorzitter van Natuurpunt Krekel Anzegem. “Dertig jaar van ons werk in één klap uitgewist.”
 2. Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvierders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”
  harelbeke

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvier­ders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor in Harelbeke. Een zaal die eigenlijk te klein is voor de ambities van de organisatie, maar een feesttent opbouwen op de markt zoals de vorige editie, is financieel niet haalbaar. “Na de volgende editie bekijken we waar we ons Schlagerevent de komende jaren willen organiseren”, zegt voorzitter Christophe Rommens.