Spookrijders gevat na kilometerslange achtervolging op drie banden: “Mirakel dat er geen slachtoffers gevallen zijn”

Deerlijk/WaregemTwee Franse dieven zijn maandagavond bij de lurven gevat na een spectaculaire en aartsgevaarlijke achtervolging, die onder meer in de verboden rijrichting van de Hoogstraat in Deerlijk liep. De verdachten werden achtervolgd omdat ze even daarvoor in de Franse stad Tourcoing een diefstal hadden gepleegd. Om aan de politie te ontsnappen, vluchtten ze zelfs al spookrijdend over de E17. Het is een mirakel dat ze niemand de dood injoegen.

 1. Kortrijk volgt Van Quickenborne niet in ‘verbod’ op plexischermen: “Wij controleren op afstand, niet op plexi”
  Kortrijk

  Kortrijk volgt Van Quickenbor­ne niet in ‘verbod’ op plexischer­men: “Wij controle­ren op afstand, niet op plexi”

  Hoewel het federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was die aankondigde dat plexischermen tussen tafels op terrassen verboden zijn, volgt zijn stad die beslissing niet. Net zoals onder meer Gent en Leuven, laat Kortrijk weten het verbod niet te handhaven. “Wij controleren op afstand, niét op plexi”, zei schepen van Economie Vandendriessche (Team Burgemeester) tijdens de voorstelling van een voetgangerszone in de uitgaansbuurt. Burgemeester Ruth Vandenberghe zit op dezelfde lijn: “Er zijn andere prioriteiten.”
 2. Eerste liveconcert na de lockdown... is in Deerlijk: ‘Lawine aan regels doorploeterd, maar het is gelukt!’
  Deerlijk

  Eerste livecon­cert na de lockdown... is in Deerlijk: ‘Lawine aan regels doorploe­terd, maar het is gelukt!’

  Eerste pintjes en wijntjes vind je overal zaterdag, maar evenementenlocatie Uzien in Deerlijk zorgt zowaar al voor een eerste liveconcert. Brent Beukelaer, frontman van de Nieuwe Lichting winnaar ‘The Radar Station’, komt spelen. “Heel vreemd wel”, zegt organisator Pieter Deknudt. “Durf het woord ‘evenement’ in de mond nemen in plaats van terras met livemuziek, en er komt een lawine van extra regels op je af.”
 1. Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Franse bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”
  Kortrijk

  Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Fran­se bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”

  Aan de feest- en eventzaal van domein Gulden Spoor in Kortrijk opent op donderdag 13 mei een bar met hippe drankjes en toffe hapjes. De sfeervolle locatie, midden het groen bij een private jachthaven aan de oevers van de Leie, doet meteen aan vakantie denken. “We hebben nood aan vrijheid en we zijn er ook naar op weg. Maar misschien is het deze zomer nog te vroeg om naar de Côte d’Azur te gaan. Daarom brengen we de Côte d’Azur naar hier”, vertellen de initiatiefnemers. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”