Na een drukke werkdag duwde de kapster het gaspedaal stevig in op de E17. (archiefbeeld als illustratie)
Volledig scherm
Na een drukke werkdag duwde de kapster het gaspedaal stevig in op de E17. (archiefbeeld als illustratie) © ANP

Snelle kapster rijdt meer dan 180 km per uur op snelweg: 20 dagen rijverbod

DeerlijkEen echt goede reden waarom ze over de snelweg in Deerlijk scheurde, kon een kapster niet geven. En dus moet ze haar wagen een tijdje aan de kant laten staan.

 1. Sterrencheffen verdeeld over heropening terrassen op 8 mei: van ‘minigerechtjes serveren’ tot ‘enkel open bij mooi weer’ en ‘we beginnen er niet aan’
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem/Zwevegem/Deerlijk

  Sterren­chef­fen verdeeld over heropening terrassen op 8 mei: van ‘minige­recht­jes serveren’ tot ‘enkel open bij mooi weer’ en ‘we beginnen er niet aan’

  De vier sterrencheffen in Zuid-West-Vlaanderen zijn niet allemaal overtuigd om hun terras te heropenen vanaf zaterdag 8 mei, vaak omdat ze vrezen dat het verhaal niet rendabel zal zijn. We namen poolshoogte bij Vol-Ver in Marke, L’Envie in Sint-Denijs, Castor in Beveren-Leie en Marcus in Deerlijk. “We hebben financieel al genoeg afgezien. Het is 10 na 12, voor de hele sector”, zegt Maarten Bouckaert van Castor, dat sinds dit jaar een tweede Michelinster heeft.
 2. Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Franse bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”
  Kortrijk

  Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Fran­se bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”

  Aan de feest- en eventzaal van domein Gulden Spoor in Kortrijk opent op donderdag 13 mei een bar met hippe drankjes en toffe hapjes. De sfeervolle locatie, midden het groen bij een private jachthaven aan de oevers van de Leie, doet meteen aan vakantie denken. “We hebben nood aan vrijheid en we zijn er ook naar op weg. Maar misschien is het deze zomer nog te vroeg om naar de Côte d’Azur te gaan. Daarom brengen we de Côte d’Azur naar hier”, vertellen de initiatiefnemers. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij