Tijdens de uitvaartplechtigheid van Emmely Duquesnoy (links) passeerden tientallen foto's en filmpjes de revue. “Je zou je laatste euro twee keer omgedraaid hebben om toch nog een reisje of een weekendje mee te pikken.”
Volledig scherm
Tijdens de uitvaartplechtigheid van Emmely Duquesnoy (links) passeerden tientallen foto's en filmpjes de revue. “Je zou je laatste euro twee keer omgedraaid hebben om toch nog een reisje of een weekendje mee te pikken.” © Livestream uitvaartzorg Messiaen Zwevegem

Pakkend afscheid van verongelukte Emmely (24): “Je zou meter geworden zijn voor ons kindje dat er straks aankomt”

DeerlijkVele honderden mensen hebben zaterdag afscheid genomen van Emmely Duquesnoy (24), de studente uit Deerlijk die een week voordien is gestorven bij een ongeval op de E17 in Kortrijk. Pakkende getuigenissen maakten nog maar eens duidelijk hoe gezond en mooi de jonge vrouw in het leven stond, omringd door familie en vrienden. “Voor sfeer en gezelligheid scoorde je altijd tien op tien.”

 1. Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacrisis”
  Kortrijk

  Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacri­sis”

  Vorige maand zochten 75.000 mensen op Google wanneer De Piste in Kortrijk, de enige ijsbaan in het zuiden van West-Vlaanderen, weer voor publiek schaatsen zou heropenen. Op vrijdag 15 oktober is het zover, na een bijna onafgebroken coronasluiting van 576 dagen. Met een pak nieuwigheden. “Zo hebben we een nieuwe tribune gebouwd, terwijl ook de bar grondig werd vernieuwd”, zegt zaakvoerder Kenneth Deryckere (36) uit Harelbeke.
 2. Maria (104) viert verjaardag als oudste inwoner van Kortrijk: “Ik mis mijn zoon enorm, ik maak er voor hem het beste van”
  PREMIUM
  Kortrijk/Heule

  Maria (104) viert verjaardag als oudste inwoner van Kortrijk: “Ik mis mijn zoon enorm, ik maak er voor hem het beste van”

  Feest in rusthuis Ter Melle in Heule, waar Maria Devriendt als oudste inwoner van Kortrijk haar 104de verjaardag viert. Ze geniet, al gaan haar gedachten vooral uit naar haar enig kind Gino (66). Ze verloor haar zoon op 27 november 2020 aan corona. “Het doet veel pijn, want ik zal hem nooit meer terugzien. Gino was een goed man en een geestigaard. Ik maak er nu het beste van omdat Gino dat zo zou gewild hebben”, vertelt Maria.