Het gemeentebestuur van Deerlijk op het Leon Defraeyeplein, dat een groen plein wordt. De kazerne wordt afgebroken.
Volledig scherm
Het gemeentebestuur van Deerlijk op het Leon Defraeyeplein, dat een groen plein wordt. De kazerne wordt afgebroken. © Joyce Mesdag

OC D’Iefte wordt vervangen door nieuwbouw, bib verhuist naar Leon Defraeyeplein: de belangrijkste punten uit de aanpassing van het meerjarenplan

deerlijkOC D’Iefte wordt vervangen door een nieuw ontmoetingscentrum, en de bibliotheek verhuist naar het plein voor het gemeentehuis. Het zijn twee van de punten in de actualisatie van het meerjarenplan in Deerlijk. Dat wordt vanavond voorgelegd aan de gemeenteraad. We lijsten de belangrijkste projecten even op.

 1. Team experten versterkt handelskernen van Kuurne, Zwevegem en Avelgem
  Kuurne/Zwevegem/Avelgem

  Team experten versterkt handelsker­nen van Kuurne, Zwevegem en Avelgem

  Een profploeg gaat in nog eens vijftig extra gemeenten langs om hun handelskernen te versterken. Het gaat in de Leiestreek om Kuurne, Zwevegem en Avelgem. Ze zijn geselecteerd na een tweede oproep van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Het team experten adviseert over ruimtelijke ordening, e-commerce, vastgoed, events, stedelijke logistiek, sociale media… Er is hiervoor in de Vlaamse relancemiddelen 1,5 miljoen euro voorzien.
 1. Kortrijkse scholengroep volgt bewust quarantaineregels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettingen”
  Play
  Kortrijk

  Kortrijkse scholen­groep volgt bewust quarantai­ne­re­gels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettin­gen”

  “We starten geen ‘antibeweging’, we blijven het virus ernstig nemen en we blijven streven naar een veilige omgeving voor leerlingen en personeel, maar niet meer met deze maatregelen”, staat in een open brief van alle directies van de Kortrijkse secundaire scholengroep Rhizo, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Door het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant vinden zij het onhoudbaar om de huidige quarantaineregels nog te volgen. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk vraagt naar duidelijke regels.
 2. Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenvaller voor mijn studies”
  Kortrijk/Vleteren

  Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenval­ler voor mijn studies”

  Floris Cathry uit Vleteren is een ontgoocheling rijker. De jongeman is niet bang om als werkstudent de handen uit de mouwen te steken, ook tijdens zijn studies, maar nu werd hij het slachtoffer van een laffe diefstal, op zijn kot in Kortrijk. Onder meer zijn laptop, met daarop waardevolle informatie voor zijn studie, is verdwenen. “Ik overleef dit wel, maar leuk is anders.”
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.