Door het ongeval met de gekantelde vrachtwagen, ter hoogte van de oprit Deerlijk van de E17 in de richting van Frankrijk, ontstond zware verkeershinder.
Volledig scherm
Door het ongeval met de gekantelde vrachtwagen, ter hoogte van de oprit Deerlijk van de E17 in de richting van Frankrijk, ontstond zware verkeershinder. © Hans Verbeke

Lading uit evenwicht bij oprijden snelweg: vrachtwagen met betonplaten kantelt

DeerlijkHet verkeer op de E17 in Deerlijk zat maandagvoormiddag grondig in de knoop voor wie in de richting van Frankrijk reed, nadat ter hoogte van de oprit een vrachtwagen kantelde. De hinder sleepte ruim drie uur lang aan.

 1. Miss Grace Benelux finaliste Valentine herdenkt aan kanker overleden Steffie (9) met snoepjesverkoop voor Think Pink: “We vergeten haar nooit”
  PREMIUM
  Heule/Gullegem/Kortrijk

  Miss Grace Benelux finaliste Valentine herdenkt aan kanker overleden Steffie (9) met snoepjes­ver­koop voor Think Pink: “We vergeten haar nooit”

  Op 28 maart 2015 overleed Steffie Vermaut (9) uit Heule aan de gevolgen van kanker. “Zo jong een vriendin verliezen, het blijft voor altijd in ons hoofd hangen”, zegt Valentine Besard (16) uit Gullegem. De Miss Grace Benelux finaliste verkoopt nu zakjes snoep, ook om Steffie te herdenken. De opbrengst gaat integraal naar borstkankerorganisatie Think Pink.
 2. AWV stuurt departement Omgeving bij: maximum 100 kilometer per uur op E17 richting Frankrijk ‘enkel in functie van verkeersintensiteit’
  Kortrijk

  AWV stuurt departe­ment Omgeving bij: maximum 100 kilometer per uur op E17 richting Frankrijk ‘enkel in functie van verkeersin­ten­si­teit’

  Te vermijden misverstand tussen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). Waar er eerst sprake was van een tijdens weekdagen, wellicht vanaf 2023, verlaging van de toegelaten snelheid op de E17 in Kortrijk tot maximum 100 kilometer per uur in de richting van Frankrijk, wordt dit nu toch behoorlijk afgezwakt.
 1. Missie geslaagd: Rhizo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux
  Kortrijk

  Missie geslaagd: Rhi­zo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux

  Een groep leerlingen en leerkrachten van de secundaire scholengroep Rhizo hebben vorige week in de Provence in Zuid-Frankrijk de 1.909 hoge Mont Ventoux getrotseerd. “De tachtig deelnemers, ook de mensen van maatwerkbedrijf WAAK en organisatie De Branding die mensen met een beperking ondersteunt, haalden de top”, zegt Jonas Hindryckx, directeur van Rhizo Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk.
 2. Vanaf nu kan je stadsapp Waregem downloaden
  Waregem

  Vanaf nu kan je stadsapp Waregem downloaden

  Vanaf nu kan je de nieuwe Waregem stadsapp downloaden via de appwinkels van Google en Apple. Deze op maat gemaakte app focust vooral op lokale handel en vrije tijd. Zo kan je er op een digitale klantenkaart Waregempunten mee sparen. Handelaars zetten zich in de kijker met eigen promoacties. En er is een digitale Waregembon in verwerkt. Kopen, schenken en betalen doe je voortaan rechtstreeks in en met de app. “We zetten zo een nieuwe stap als slimme stad en aantrekkelijke shoppingstad”, klinkt het bij het stadsbestuur.