Eén van de gestolen fietsen was perfect afgesteld op het lichaam van zijn gepassioneerde eigenaar.
Volledig scherm
Eén van de gestolen fietsen was perfect afgesteld op het lichaam van zijn gepassioneerde eigenaar. © RV

Koper gestolen koersfiets krijgt wroeging na oproep slachtoffer in krant: “Gaf twee fietsen terug, probeerde fout nog recht te zetten”

Harelbeke/DeerlijkNadat hij in de krant las dat het slachtoffer van drie fietsdiefstallen uit Deerlijk een gewone man was die nogal wat hartzeer had na het verdwijnen van de fietsen, besliste een 32-jarige man uit Harelbeke ervoor te zorgen dat hij twee fietsen terugkreeg. Yngwie S. had de fietsen niet zelf gestolen maar een gestolen BMC-koersfiets wel voor een prikje gekocht. Voor de heling moest hij zich ondanks zijn gebaar maandag wel nog altijd voor de rechter verantwoorden.

 1. AZ Groeninge krijgt internationale erkenning voor traumazorg: “We redden niet alleen levens, we waken ook over de levenskwaliteit”
  Kortrijk

  AZ Groeninge krijgt internatio­na­le erkenning voor traumazorg: “We redden niet alleen levens, we waken ook over de levenskwa­li­teit”

  AZ Groeninge in Kortrijk krijgt als eerste niet-universitair ziekenhuis in ons land een internationaal kwaliteitslabel voor hooggespecialiseerde traumazorg. Er werden sinds begin dit jaar al tweehonderd traumapatiënten in AZ Groeninge opgenomen, waarvan de helft het slachtoffer was van een zwaar ongeval. Hersenletsels komen het meest voor.
 2. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

  Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.