Jacques Vandebuerie (80) werd gered dankzij een speurhond.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Vandebuerie (80) werd gered dankzij een speurhond. © RV/JVK

Jacques (80) valt in smalle spleet in tuin, speurhond brengt na 12 uur redding

DeerlijkDankzij een speurhond is donderdagavond een vermiste 80-jarige man uit Deerlijk gered. Jacques Vandebuerie was bij het opvegen van bladeren in de tuin in een smalle spleet achter zijn tuinhuis gevallen. “We zijn blij dat dit goed afgelopen is, we hebben al genoeg tegenslagen gekend”, getuigt zoon Yves.

 1. Jonge gedetineerde troept tijdens penitentiair verlof met vijftien man samen in Kortrijk
  Kortrijk

  Jonge gedetineer­de troept tijdens penitenti­air verlof met vijftien man samen in Kortrijk

  Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk die dankzij het coronavirus tijdens de lockdown iets langer mocht genieten van zijn uitgaansverlof uit de gevangenis nam dat geschenk niet met open armen aan. Hij troepte aan de Sint-Rochuskerk in Kortrijk doodleuk met 15 vrienden samen. De Kortrijkse politierechter gaf hem vrijdag met twee maanden extra celstraf en 2.400 euro boete voor de inbreuken op het verplaatsings-en samenscholingsverbod.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"