Twee gevluchte gezinnen uit Oekraïne kunnen in twee afgewerkte woningen van projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt in Deerlijk verblijven, zolang het nodig is. Huyzentruyt stelt ze gratis ter beschikking en heeft samen met Lions Club en Bodecor uit Kortrijk en Proximus het huis instapklaar gemaakt.
Volledig scherm
Twee gevluchte gezinnen uit Oekraïne kunnen in twee afgewerkte woningen van projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt in Deerlijk verblijven, zolang het nodig is. Huyzentruyt stelt ze gratis ter beschikking en heeft samen met Lions Club en Bodecor uit Kortrijk en Proximus het huis instapklaar gemaakt. © Groep Huyzentruyt

Groep Huyzentruyt stelt twee woningen ter beschikking van Oekraïense gezinnen: “Iedereen verdient een veilige en warme thuis”

waregem/DeerlijkTwee gevluchte gezinnen uit Oekraïne kunnen in twee afgewerkte woningen van projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt in Deerlijk verblijven, zolang het nodig is. Huyzentruyt, met thuisbasis in Waregem, stelt ze gratis ter beschikking en heeft samen met Lions Club en Bodecor uit Kortrijk en Proximus het huis instapklaar gemaakt.

 1. De ‘opruimwerken’ in het Sint-Arnolduspark? In opdracht van de burgemeester: “Biodiversiteit ís belangrijk. Maar niemand wil ratten, toch?”
  anzegem

  De ‘opruimwer­ken’ in het Sint-Arnoldus­park? In opdracht van de burgemees­ter: “Biodiver­si­teit ís belangrijk. Maar niemand wil ratten, toch?”

  De aannemer die volgens Natuurpunt Krekel Anzegem een ‘ravage’ aanrichtte in het Sint-Arnolduspark in Tiegem? Die werd uitgestuurd in opdracht van de burgemeester. “Ik kreeg zelfs klachten over ratten binnen”, zegt burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén), die hier uitlegt waarom hij opdracht gaf voor een ‘grote kuis’.
 2. Vijfkoppige coverband Neon Sunset aan eerste optreden toe: “We brengen al het mooiste uit de jaren 80, veel classics en meezingers van toen dus”
  Kortrijk/Geluwe/Geluveld

  Vijfkoppi­ge coverband Neon Sunset aan eerste optreden toe: “We brengen al het mooiste uit de jaren 80, veel classics en meezingers van toen dus”

  Met Neon Sunset heeft de muziekscene er een nieuwe band bij. Deze vijfkoppige covergroep speelt muziek uit de jaren tachtig. De muzikanten uit Kortrijk, Geluwe, Geluveld en Gent zijn zaterdagavond in Kortrijk toe aan hun allereerste optreden. Het wordt een aanstekelijke show vol legendarische muziek. Voor de fans hebben ze alvast een duidelijke boodschap: “Wilde kapsels en haarbanden zijn toegestaan!”, klinkt het.
 1. TVH schenkt 15.000 euro aan twee goede doelen
  waregem

  TVH schenkt 15.000 euro aan twee goede doelen

  De medewerkers van onderdelenspecialist TVH hebben 15 000 euro geschonken aan twee goede doelen. Zowel BiJeVa vzw en Villa Berke kregen elk een cheque van 7500 euro overhandigd. Het bedrijf organiseert het hele jaar door verschillende acties voor het goede doel. Zo vond tijdens de eindejaarsperiode een Wintermarkt plaats en werd een tombola georganiseerd om geld in te zamelen voor de twee vzw’s. Die acties brachten 7500 euro op, het bedrijf verdubbelde dat bedrag.
 2. Paasfoor verhuist deels naar evenementenplein Kortrijk Weide, waar eerder al Goose optrad en De Warmste Week neerstreek
  Kortrijk

  Paasfoor verhuist deels naar evenemen­ten­plein Kortrijk Weide, waar eerder al Goose optrad en De Warmste Week neerstreek

  De Paasfoor in Kortrijk blijft ondanks de binnenkort opstartende werken voor de verdere verlaging van de Leieboorden op volle sterkte, van donderdag 6 tot en met zondag 23 april. Door een deel van de attracties naar eventplein Kortrijk Weide te verhuizen, naast het subtropisch zwemparadijs LAGO Weide. Die organisatorische ingreep is goedgekeurd in het schepencollege, op 23 januari.