De militairen van DOVO kwamen ter plaatse om de fosforgranaat te bergen, zoals hier op deze archieffoto van eerder deze maand in Ieper.
Volledig scherm
De militairen van DOVO kwamen ter plaatse om de fosforgranaat te bergen, zoals hier op deze archieffoto van eerder deze maand in Ieper. © Hans Verbeke

Fosforgranaat geraakt bij graafwerken: 20-tal buurtbewoners geëvacueerd

Bij graafwerken in de tuin van een leegstaande woning in de Stationsstraat in Deerlijk is vrijdagavond rond zes uur een fosforgranaat gevonden. Toen het projectiel geraakt werd, ontstond een steekvlam, gevolgd door witte rook. Een twintigtal buurtbewoners moest hun huis verlaten.

  1. Begin 2021 geen nieuwjaarsreceptie voor bevolking in Kortrijk
    Kortrijk

    Begin 2021 geen nieuwjaars­re­cep­tie voor bevolking in Kortrijk

    De gevolgen van de nieuwe zware coronagolf en de maatregelen in een poging om de verdere verspreiding van het virus af te remmen, laten zich ook in Kortrijk voelen. Nadat eerder bekendraakte dat het wachten wordt op zeker twintig gezellige winterterrassen, nu de horeca minstens een maand dicht moet, lijkt ook de eindejaarsperiode zeer moeilijk te worden. Zo sneuvelt naast de kerstmarkt ook de nieuwjaarsreceptie voor alle Kortrijkzanen al zeker.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement