Jurgen Masselus is zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Masselus is zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge. © Jurgen Masselus

De dagboeken van vier West-Vlaamse helden: “Liefst 50 procent meer aangekocht deze week in de supermarkt! En 25 procent minder klanten”

Een mama van drie die in het rusthuis in Veurne werkt. De burgemeester van Deerlijk, wiens ouders elkaar niet meer kunnen zien in deze coronatijden. Een thuisverpleegster uit Koolskamp, elke dag in de weer om de vaak oudere mensen te verzorgen. En de zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge, die zich elke dag in de winkel waagt om ons van onze basisbenodigdheden te voorzien. Vier West-Vlaamse helden die voor ons hun dagboek bijhouden. Lees vandaag hoe zij hun donderdag beleefden.

 1. Cafébaas waarschuwt voor oplichter: “Hij doet zich voor als drummer van Frans Bauer of organisator van een cyclocross”
  PREMIUM
  Bavikhove/Harelbeke/Tielt

  Cafébaas waarschuwt voor oplichter: “Hij doet zich voor als drummer van Frans Bauer of organisa­tor van een cyclocross”

  Tientallen zelfstandigen uit Bavikhove, Hulste en Harelbeke, maar ook in de ruimere regio rond Kortrijk zijn de voorbije maanden slachtoffer geworden van een 57-jarige oplichter uit Bavikhove. Hij vraagt sponsorgeld voor de organisatie van een cyclocross, maar die blijkt niet te bestaan. De verdachte is niet aan zijn proefstuk toe. Cafébaas Pedro Naert wil iedereen waarschuwen.
 2. Wouter Allijns (40) neemt schepenambt van Arne Vandendriessche over: “Mijn hart haalt het van mijn hoofd, ik geef er mijn job voor op”
  PREMIUM

  Wouter Allijns (40) neemt schepen­ambt van Arne Vanden­dries­sche over: “Mijn hart haalt het van mijn hoofd, ik geef er mijn job voor op”

  De opvolger van Arne Vandendriessche (38), de ondernemer stapt uit de politiek, is bekend. Wouter Allijns (40) uit Bellegem – zoon van gewezen KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns – wordt vanaf 15 november de nieuwe schepen van Sport, Economie en Energie (Team Burgemeester) in Kortrijk. “Ik geef er mijn job voor op, maar de passie spreekt. Ik werk me nu al in”, vertelt Wouter Allijns.