De affiche van BuikRock telt enkele grote namen.
Volledig scherm
De affiche van BuikRock telt enkele grote namen. © BuikRock

Clouseau en Mama’s Jasje maken line-up BuikRock compleet: “Het wordt drie dagen genieten”

deerlijkDe organisatie van BuikRock heeft zonet de laatste twee bands bekendgemaakt die er komen optreden eind augustus. Dat zijn Mama’s Jasje en Clouseau. “We bieden voor elk wat wils”, zegt Henk Verbeke, die deel uitmaakt van de organisatie. 

 1. Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen reageert op Overlegcomité: “Goed dat er geen corona jojobeleid gevoerd wordt”
  Kortrijk

  Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen reageert op Overlegco­mité: “Goed dat er geen corona jojobeleid gevoerd wordt”

  Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen - stelt vast dat het overlegcomité vasthoudt aan het pad dat voor de zomer is afgesproken. De besmettingscijfers stijgen licht, maar niet in die mate dat de zorgsector weer onder druk dreigt te komen. De vaccinatiegraad stijgt snel. Voka West-Vlaanderen roept overheden op om de succesvolle vaccinatiecampagne verder te zetten, met aandacht voor regio’s en groepen waar de vaccinatiegraad achterop hinkt.
 2. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
  Kortrijk

  8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

  Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken. Wat indien nodig meteen lokale hulpdiensten alarmeert.
 3. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.