Eén van de gestolen fietsen was perfect afgesteld op het lichaam van zijn gepassioneerde eigenaar.
Volledig scherm
Eén van de gestolen fietsen was perfect afgesteld op het lichaam van zijn gepassioneerde eigenaar. © RV

Berouwvolle koper van gestolen koersfiets krijgt boete voor heling: “Heb mijn fout proberen recht te zetten”

Harelbeke/DeerlijkNadat hij in de krant las dat het slachtoffer van drie fietsdiefstallen uit Deerlijk een gewone werkman was, besliste een 32-jarige man uit Harelbeke ervoor te zorgen dat het slachtoffer twee fietsen terugkreeg. Yngwie S. had de fietsen niet zelf gestolen, maar een gestolen BMC-koersfiets wel voor een prikje gekocht. Voor de heling kreeg hij maandag van de rechter een boete van 600 euro.

 1. Vlaams Belang stelt zich vragen over detentiehuis op Hoog Kortrijk: “We roepen de buurt tot verzet op”
  Kortrijk

  Vlaams Belang stelt zich vragen over detentie­huis op Hoog Kortrijk: “We roepen de buurt tot verzet op”

  Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kondigde vrijdag aan dat er een gesloten detentiehuis voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden in gewezen rusthuis Lichtendal op Hoog Kortrijk komt. “We roepen de buurt op om zich te verzetten, minstens tot alle openstaande vragen uitgeklaard zijn”, zegt parlementair en Kortrijks Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch.
 2. “Druk is lokaal moordend”: Burgemeester van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  “Druk is lokaal moordend”: Burgemees­ter van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen

  Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne kroop dinsdagmiddag in zijn pen, na de aankondiging van Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) dat hij als schepen stopt in Kortrijk en uit de politiek stapt. “Het wantrouwen in de politiek groeit, de druk van sociale media overheerst. Er is de laatste drie jaar onwezenlijk veel veranderd”, vindt Francis Benoit. Eén op de tien schepenen stapte al op in Vlaanderen, sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Depart XXL klokt af op 20.000 bezoekers: “Kortrijk heeft nood aan permanent evenementenplein”
  Kortrijk

  Depart XXL klokt af op 20.000 bezoekers: “Kortrijk heeft nood aan permanent evenemen­ten­plein”

  Het doek is gevallen over Depart XXL op het Nelson Mandelaplein. Het eerste coronaveilig evenementenplein van Vlaanderen ontving 20.000 bezoekers, verspreid over 21 evenementen. “Kortrijk heeft een permanent evenementenplein nodig”, vindt Gaël Agneray van Festival For Friends. De stad Kortrijk bekijkt de haalbaarheid, maar er is sowieso ook de indoor stadshal Depart, met een maximumcapaciteit van duizend mensen.