De Citroën C3 kwam onder een brug over de E17 in Deerlijk op het dak tot stilstand.
Volledig scherm
De Citroën C3 kwam onder een brug over de E17 in Deerlijk op het dak tot stilstand. © LSI

Automobilist gewond na buiteling op E17 in Deerlijk

Harelbeke/DeerlijkBij een verkeersongeval op de E17 in Deerlijk is vrijdagavond een automobilist gewond geraakt. De man uit Harelbeke week te laat uit voor een inhalende vrachtwagen en verloor de controle over het stuur.

 1. Vrouw die haar huisarts uur lang gijzelde, blijft aangehouden: “Mijn cliënt hoort thuis in een psychiatrisch centrum en niet in de gevangenis”
  Waregem / Zulte

  Vrouw die haar huisarts uur lang gijzelde, blijft aangehou­den: “Mijn cliënt hoort thuis in een psychia­trisch centrum en niet in de gevangenis”

  De 48-jarige vrouw die afgelopen maandag haar huisarts een uur lang gijzelde en bedreigde met een mes, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk vrijdag beslist. Haar advocaat gaat ondertussen op zoek naar een psychiatrisch centrum voor de vrouw. “Ze kampt met zware psychische problemen en sinds 2003 liepen al bijna 100 oproepen binnen bij de politie voor haar”, vertelt haar advocaat Bram Elyn.
 2. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

  “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

  Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).