De Audi A4 die in Deerlijk werd aangereden door de gangsters die achtervolgd werden door de politie, liep zware schade op.
Volledig scherm
PREMIUM
De Audi A4 die in Deerlijk werd aangereden door de gangsters die achtervolgd werden door de politie, liep zware schade op. © Hans Verbeke

Automobilist bekomt na aanrijding door dieven: “Mijn auto kreeg een stevige duw, even kon ik niet helder nadenken en toen kwam de pijn”

Deerlijk/AalbekeEen stramme zij en een breukje aan de elleboog. Dat houdt een 41-jarige man uit Deerlijk over aan het ongeval waarbij zijn auto maandagavond werd geramd door gangsters op de vlucht voor de politie. De twee daders gooiden ook al spookrijdend een gestolen motorfiets uit de bestelwagen op de E17 om de politie af te schudden. Ze blijken slechts 17 en 19 jaar oud te zijn. “Het leken wel professionals”, zegt M.  Het Franse gerecht vraagt om hun uitlevering.

 1. Kamping Kitsch overweegt tweedaagse
  Kortrijk

  Kamping Kitsch overweegt tweedaagse

  Het lijkt er op dat Kamping Kitsch, op zaterdag 28 augustus gepland op het festivalterrein achter sportcampus De Lange Munte, ook door zal gaan. “Het ziet er goed uit, we verwachten in de loop van volgende week meer duidelijkheid. We overwegen eventueel wel een tweedaagse, om beter te spreiden”, zegt Johnny Overdrive, de drijvende kracht van de kamping. Eerder raakte bekend dat Alcatraz voor een driedaagse gaat, van vrijdag 12 tot en met zondag 15 augustus.
 2. Handweefgetouw nodigt mensen uit om samen te komen: “We mogen niet verder vervreemden van elkaar”
  Kortrijk

  Handweefge­touw nodigt mensen uit om samen te komen: “We mogen niet verder vervreem­den van elkaar”

  Lisa Debeerst (22) wil in Kortrijk een tour houden met een authentiek handweefgetouw, om buurtbewoners samen aan wandtapijten te laten werken. “We vervreemden, deels door corona, steeds meer van elkaar. Dit project laat toe om elkaar weer te ontmoeten en je buren te leren kennen. Wat goed is voor onze mentale gezondheid”, vertelt Lisa Debeerst. Ze houdt een growfunding, om haar uniek en fijn project VERweven VERwonderen te doen slagen. Ook het creatief nest Bolwerk is een belangrijke partner van het project.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije