Dirk Demeurie, Christophe Vantomme, Heinz Helewaut, Tine Dujardin en Stijn Vermoere van brouwerij De Brabandere op het terras van ’t Gaverkasteel. Op de achtergrond zitten enkele leden van de scouts, die een constructie in elkaar sjorden om de te bezoekers uit de regen te zetten.
Volledig scherm
Dirk Demeurie, Christophe Vantomme, Heinz Helewaut, Tine Dujardin en Stijn Vermoere van brouwerij De Brabandere op het terras van ’t Gaverkasteel. Op de achtergrond zitten enkele leden van de scouts, die een constructie in elkaar sjorden om de te bezoekers uit de regen te zetten. © Joyce Mesdag

“13 horecazaken bezoeken wij vandaag, uit respect voor wie opendoet”: vrienden houden een ware cafémarathon

deerlijkVier vrienden bezoeken vandaag álle horecazaken in Deerlijk die de deuren openen. 13 zijn het er in totaal. “Toen we deze plannen maakten, dachten we dat het er een stuk of 6 zouden zijn, maar we hebben het een beetje onderschat”, lacht Dirk Demeurie.

 1. Vandaag geen weet van risicovolle PFOS-vervuilingen, wel extra aandacht voor oefenplaats van brandweerkazerne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgsmaatregelen”
  Kortrijk

  Vandaag geen weet van risicovol­le PFOS-vervuilin­gen, wel extra aandacht voor oefen­plaats van brandweer­ka­zer­ne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgs­maat­re­ge­len”

  Het is voorlopig niet duidelijk of er risicovolle PFOS-vervuilingen zijn in (de regio) Kortrijk. Er wordt wel een inventaris opgemaakt van locaties waar er mogelijk problemen zijn, doordat de brandweer er bijvoorbeeld ooit met fluorblusschuim bluste. “De risico’s zijn zeer laag”, sust Francis Benoit, CD&V-burgemeester van Kuurne en voorzitter van de hulpverleningszone Fluvia. “De brandweer gebruikt dat type schuim al sinds 2006 niet meer.”
 2. Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvangers zijn nieuw cultuurcafé en nieuwe theaterzaal”
  Kortrijk

  Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvan­gers zijn nieuw cultuur­café en nieuwe theater­zaal”

  De stad stelt WIT Architecten BV aan om een ingrijpende renovatie van de stadsschouwburg in Kortrijk uit te tekenen. De werken, met als blikvangers een nieuw cultuurcafé en een nieuwe theaterzaal voor tweehonderd personen, vatten in augustus 2023 aan. Het projectbudget is dankzij steun via het programma Vlaamse Veerkracht opgetrokken naar ruim 14,3 miljoen euro.