1. Gedronken, drugs genomen, rijbewijs noch verzekering: man speelt auto kwijt tijdens start BOB-campagne
  Waregem/Harelbeke/Ingelmunster

  Gedronken, drugs genomen, rijbewijs noch verzeke­ring: man speelt auto kwijt tijdens start BOB-campagne

  Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Daarmee werd de politie zaterdagnacht geconfronteerd tijdens een grootschalige controleactie bij de start van de BOB-campagne. Een automobilist die het al te bont maakte, mag zich straks aan een stevige straf verwachten in de politierechtbank. “Drugs in het verkeer worden helaas een almaar groter probleem”, zegt Bert Pollet van de politiezone Mira.
 1. PORTRET. Wie is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op àlle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  PORTRET. Wie is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op àlle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

  Sien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ’60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levend geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.
 1. Antwerpse Boerentoren krijgt West-Vlaamse touch: “No-nonsense en toch vernieuwend, een beetje zoals we zelf zijn”
  PREMIUM
  Waregem/Anzegem

  Antwerpse Boerento­ren krijgt West-Vlaam­se touch: “No-nonsense en toch vernieu­wend, een beetje zoals we zelf zijn”

  De nieuwe Boerentoren in Antwerpen wordt een vleugje West-Vlaams. Projectontwikkelaar ION uit Waregem mag er samen met Fernard Huts - eigenaar van Katoen Natie - een vernieuwende cultuurtoren van maken. Het gaat hard voor Davy Demuynck (42) en zijn co-ceo Kristof Vanfleteren (42). In amper elf jaar hebben ze een grote naam verworven in de projectontwikkeling, maar als het erop aan komt, zijn ze vooral nog the guy nextdoor. “Voetjes op de grond en normaal doen. Dat is de sleutel”, vindt Demuynck.
 2. 18 maanden cel met uitstel en contactverbod voor man (32) na relatie met minderjarig meisje
  Anzegem

  18 maanden cel met uitstel en contactver­bod voor man (32) na relatie met minderja­rig meisje

  Een 32-jarige man uit Anzegem is veroordeeld tot 18 maanden celstraf met uitstel omdat hij enkele jaren geleden een relatie aanging met een toen 15-jarig meisje. Beiden hadden ook seks. Het meisje wilde niet maar uiteindelijk gaf ze toch toe nadat hij daarop aandrong, het meisje raakte zelfs zwanger. Toen de relatie stuk liep plaatste hij naaktfoto’s en haar gsm-nummer op een pornowebsite.
 1. StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterworkfeestje

  StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterwork­feest­je

  Studio Brussel komt opnieuw naar Kortrijk. Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein, en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek in de Leiestraat, strijkt de StuBru-radiostudio opnieuw neer in Kortrijk, dit keer in stadspark ’t Plein voor De Tijdloze. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.
 1. Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transportbedrijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”
  PREMIUM
  kortrijk

  Amper 24 is Gilles, en hij draait al een omzet van 1,6 miljoen euro met zijn transport­be­drijf: “Wij zijn radicaal tégen sociale dumping. Elke chauffeur moet correct betaald worden”

  Amper 24 jaar is Gilles Devriendt uit Kortrijk, en hij heeft al een bloeiend transportbedrijf uit de grond gestampt. TransDirect neemt de transportplanning van andere bedrijven over, en zoekt transporteurs die de nodige transporten kunnen uitvoeren. “Wij zijn radicaal tegen sociale dumping: iedereen moet een faire prijs krijgen voor zijn werk.”

Populair in HLN+ REGIO