Gemeentehuis De Pinte
Volledig scherm
Gemeentehuis De Pinte © Gemeente De Pinte

Vijftien medewerkers van politiezone Schelde-Leie leggen eed af

De PinteOp donderdag 31 maart 2022 leggen vijftien personeelsleden van Politiezone Schelde-Leie de eed af voor de voorzitter van het politiecollege.

 1. Leerlingen Bernardusdriesprong maken kleurrijke schilderijen over de Ronde: “Mensen zullen versteld staan van het talent”
  PREMIUM

  Leerlingen Bernardus­drie­sprong maken kleurrijke schilderij­en over de Ronde: “Mensen zullen versteld staan van het talent”

  Dat de Ronde van Vlaanderen eraan zit te komen, is vanaf deze week te zien in tal van etalages van winkels in Oudenaarde. Leerlingen van Bernardusdriesprong exposeren er kleurrijke schilderijtjes in de sfeer van de koers. “Het is schitterende manier om het centrum kleur te geven en te tonen wat jongeren met een beperking wel kunnen”, zegt hun begeleider Dirk Moreels. Ook Herr Seele komt het verhaal binnenwandelen.
  Oudenaarde
 2. INTERVIEW. Hoofdinspecteur Bart De Cocker (37) onderzoekt verdachte overlijdens: “Ik kijk altijd of er een leeg kopje koffie te veel op tafel staat”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hoofdin­spec­teur Bart De Cocker (37) onderzoekt verdachte overlij­dens: “Ik kijk altijd of er een leeg kopje koffie te veel op tafel staat”

  Wat maakt een dood dubieus en hoe gaat het eraan toe tussen de vondst van een lichaam en de aankomst van de speurders in witte pakken? Daar weet Bart De Cocker (37) alles over. Als een van de vijf ‘scouts’ van de Gentse politie is hij gespecialiseerd in verdachte overlijdens. De hoofdinspecteur gunt ons een blik op de ‘crime scene’. “Veel bloed is niet per se vreemd, maar mogelijk wél als dat op het plafond is.”
  Gent
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.