De nieuwe regels op het skatepark werden in graffiti aangebracht.
Volledig scherm
De nieuwe regels op het skatepark werden in graffiti aangebracht. © rv

Skatepark Moerkensheide heropent met nieuwe voorwaarden

De PinteTwee weken nadat het skatepark aan Moerkensheide in De Pinte werd gesloten, zijn skaters er terug welkom. Vanaf vrijdag gelden er nieuwe maatregelen.

 1. 1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschreven, 33.363 weer geannuleerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd.
  Gent

  1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschre­ven, 33.363 weer geannu­leerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd.

  Over de Lage Emissiezone zal de discussie in Gent nooit stoppen, maar soms zijn er wel objectieve feiten waar niks tegenin te brengen is. De cijfers bijvoorbeeld, die Johan Deckmyn (VB) opvroeg bij bevoegd schepen Tine Heyse (Groen). Daaruit blijft dat voor liefst 6.870.000 euro aan boetes is uitgeschreven, waarvan nog maar 2.560.000 euro effectief in de stadskas belandde.
 2. Inwoners van Baaigem, Dikkelvenne en Vurste verenigen zich online: “Niet de zoveelste Facebookgroep, maar een warme gemeenschap”
  Baaigem/Dikkelvenne/Vurste

  Inwoners van Baaigem, Dikkelven­ne en Vurste verenigen zich online: “Niet de zoveelste Facebook­groep, maar een warme gemeen­schap”

  Inwoners van de Gaverse deelgemeenten Baaigem, Dikkelvenne en Vurste hebben zich verenigd in een online community, die het vooral moet hebben van warmte en verwondering. “Dit is niet de zoveelste Facebookgroep waar mensen hun frustraties ventileren, maar een positief initiatief om mensen in onze landelijke gemeenten met alledaagse zaken en verhalen te verbinden”, zegt initiatiefnemer Marnic De Munck.
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"