Aansluiten bij BIN in De Pinte? Kom naar de infoavond op 27/09!
Volledig scherm
Aansluiten bij BIN in De Pinte? Kom naar de infoavond op 27/09! © RV.

Politie Schelde-Leie organiseert BIN-infoavond op 27 september

De PinteOp dinsdag 27 september organiseert politiezone Schelde-Lei een infoavond voor burgers die zich willen aansluiten bij het plaatselijke buurtinformatienetwerk (BIN). “Vooraf inschrijven is niet nodig, je komt gewoon langs.”

 1. KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenvervolgingstelling in zaak rond Schild & Vrienden
  Gent

  KI Gent behandelt dinsdag beroep tegen verwijzing en buitenver­vol­ging­stel­ling in zaak rond Schild & Vrienden

  In de zaak rond Schild & Vrienden behandelt de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdagnamiddag het beroep tegen de doorverwijzing van een verdachte en tegen de buitenvervolgingstelling van oprichter Dries Van Langenhove voor negationisme. De raadkamer had Van Langenhove en zes andere medeverdachten in juli verwezen naar de correctionele rechtbank en vijf andere verdachten de opschorting gegeven, zodat ze niet voor de rechtbank moeten verschijnen.
 1. “Je kan toch geen kringwinkel in een container zetten”: Inwoners Sint-Kruis-Winkel niet tevreden met oplossingen voor verdwijnend buurthuis
  GENT

  “Je kan toch geen kringwin­kel in een container zetten”: Inwoners Sint-Kruis-Win­kel niet tevreden met oplossin­gen voor verdwij­nend buurthuis

  Het protest van bewoners in Sint-Kruis-Winkel tegen de sluiting van hun buurthuis blijft voortduren. De stad Gent besloot om het recent vernieuwde gebouw te verkopen om zo het gat in de Gentse begroting te doen krimpen. De Winkelaars voelen zich als tweederangsburgers behandeld, maar vooral de oplossingen die het stadsbestuur voorstelt, zijn voor hen onvoldoende. Tegelijk zet een veralgemeende zone 30 kwaad bloed.
 2. Moet deze zaak naar assisen? Hof van beroep buigt zich in maart over aanranding op Westerbegraafplaats in Gent
  PREMIUM
  GENT

  Moet deze zaak naar assisen? Hof van beroep buigt zich in maart over aanranding op Westerbe­graaf­plaats in Gent

  Op 14 maart pleiten de advocaten in de zaak rond de aanranding op de Westerbegraafplaats voor het Gentse hof van beroep. Het slachtoffer, een 14-jarig meisje, stapte na de feiten uit het leven. Volgens het parket was er geen link tussen de aanranding en de zelfdoding, maar de rechtbank zag dat anders. Mocht het hof de beslissing van de rechtbank volgen, dan zullen de mannen voor het hof van assisen moeten verschijnen en tot 30 jaar celstraf riskeren.