Easy Ride
Volledig scherm
© Easy Ride

Politie Schelde-Leeie informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar”

Sint-Martens-Latem/De Pinte/NazarethOmdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Schelde-Leie waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen. 

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Stikstof en Berre vervolledigen affiche Zeverrock
  Zevergem/De Pinte

  Stikstof en Berre vervolledi­gen affiche Zeverrock

  De organisatie van Zeverrock heeft de laatste namen bekedgemaakt. Naast Froukje, The Subs, Novastar en Noordkaap komen Stikstof en Berre naar het tweedaagse festival op de weide in Zevergem (De Pinte). Stikstof, de koningen van de Brusselse hiphop, vullen op vrijdag 5 augustus de plek tussen Froukje en The Subs. Op zondag 6 augustus houdt Berre, goed voor miljoenen views op Tiktok en genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit met het liedje ‘Say my name’, halt in Zevergem. Tickets zijn uitsluitend online te koop via zeverrock.be/tickets. Een dagticket voor Zeverrock 2022 kost 30 euro, een combiticket 50 euro.