Het gemeentehuis van De Pinte.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van De Pinte. © rv

Oppompen grondwater strenger gereglementeerd

Het oppompen van grondwater bij bouwwerken, de zogenaamde bronbemaling, wordt in De Pinte strenger gereglementeerd. De gemeente legt twee extra voorwaarden op. 

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Dag van de ondernemer: “Als we niet op de kermis mogen staan, verkopen we wel oliebollen op onze oprit. Alles is beter dan niks doen”
  Gent

  Dag van de ondernemer: “Als we niet op de kermis mogen staan, verkopen we wel oliebollen op onze oprit. Alles is beter dan niks doen”

  Zot werden ze, tijdens die eerste lockdown. Judith Albert en Jean Trehout uit Oostakker staan normaal gezien op een dertigtal kermissen per jaar met hun oliebollenkraam Gents Gebak Abel. Plots werden ze gedwongen om wekenlang in hun zetel te zitten. Dat doen ze dit keer niet. “We verkopen onze oliebollen gewoon op onze oprit. Het brengt dan toch iets op, en we zien weer mensen.”
 1. Drie inbraken en vijf pogingen op één nacht in De Pinte: “Zelfs een luiertas wilden ze meegraaien”
  De Pinte

  Drie inbraken en vijf pogingen op één nacht in De Pinte: “Zelfs een luiertas wilden ze meegraaien”

  In de nacht van 17 op 18 november hebben inbrekers in acht huizen in De Pinte proberen binnendringen. In drie gevallen zijn ze daarin geslaagd, in de Breughellaan en in de Bommelstraat. Bij de vijf overige woningen raakten ze niet binnen, maar is er wel braakschade. “Ze probeerden ook bij ons hun slag te slaan, maar de hond schrikte hen af”, zegt een buurtbewoonster.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas