De leerlingen en leerkrachten van De Blije School gaven de cheque af aan de vertegenwoordigers van de vzw Nyemimei Akpee Belgium.
Volledig scherm
De leerlingen en leerkrachten van De Blije School gaven de cheque af aan de vertegenwoordigers van de vzw Nyemimei Akpee Belgium. © Anthony Statius

Leerlingen De Blije School zamelen 5.027 euro in voor Ghanees schooltje

De PinteDe leerlingen en leerkrachten van De Blije School in De Pinte hebben een hart voor Ghana. Nadat de school al haar meubilair aan een middelbare school schonk, zamelde ze met verschillende acties nog eens 5.027 euro in.

 1. Vader en zoon exposeren insectenkunst in DORP 16

  Vader en zoon exposeren insecten­kunst in DORP 16

  In het Kunsthuis DORP 16 in Zevergem (De Pinte) kan je komend weekend bijzondere kunstwerken aantreffen. Werner Minnebo en zijn zoon Bart hebben elk hun passie voor insecten en samen organiseren ze een tentoonstelling rond dit thema. Werner maakt al vele jaren sculpturen uit allerhande materialen, namelijk insecten die mee op verkenning gaan op zoek naar buitenaards leven. Zijn zoon Bart zoomt via macrofotografie in op de insecten waardoor je in een fascinerende, wonderlijke en kleurrijke wereld stapt. De tentoonstelling is nog te zien op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart, telkens tussen 14 en 18 uur.
  De Pinte
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.