De kapel werd zondag ingehuldigd door het gemeentebestuur van De Pinte in aanwezigheid van Maria en Monique De Clercq, boswachter Jean-Pierre Nicaise en coördinator van het Parkbos Ilse Mertens.
Volledig scherm
De kapel werd zondag ingehuldigd door het gemeentebestuur van De Pinte in aanwezigheid van Maria en Monique De Clercq, boswachter Jean-Pierre Nicaise en coördinator van het Parkbos Ilse Mertens. © rv

Hemelrijkkapel gerestaureerd en opnieuw ingezegend

De PinteHet kleine kapelletje Onze Lieve Vrouw van Hemelrijk in de Beukendreef in De Pinte werd helemaal opgeknapt. In aanwezigheid van Maria en Monique De Clercq, de zussen die jarenlang het buurtkapelletje jarenlang hebben onderhouden, werd het opnieuw ingezegend.

  1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
    PREMIUM
    Gent

    Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

    Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?