ILLUSTRATIEF
Volledig scherm
ILLUSTRATIEF © ANP

Bewoner verliest 213.000 euro bij internetfraude: dit zijn de cijfers van 2020 binnen politiezone Schelde-Leie

Schelde-LeiePolitiezone Schelde-Leie kreeg in 2020 maar liefst 308 aangiftes binnen van criminaliteit via het internet. Dat is in vergelijking met 2019 een stijging met 55 procent en een verdrievoudiging sinds 2017. Niet onverwachts, want ook nationaal is deze trend zichtbaar. De coronapandemie zorgde daarbovenop voor een nog grotere stroomversnelling.

 1. Kinderen krijgen vaccin in voormalig belastingkantoor in Deinze: “Eerste prikken worden gezet in tweede week van januari”
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Nazareth/Sint-Martens-Latem/De Pinte

  Kinderen krijgen vaccin in voormalig belasting­kan­toor in Deinze: “Eerste prikken worden gezet in tweede week van januari”

  Kinderen uit Deinze, Zulte, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth kunnen vanaf de tweede week van januari gevaccineerd worden. Dit zal niet in het vaccinatiecentrum in kasteel Ten Bosse/feestzaal D’Hulhaege gebeuren, maar wel in het Rijksadministratief Centrum, het RAC-gebouw, in hartje Deinze. “Er was nood aan een oplossing op lange termijn, want er komen nog coronagolven op ons af”, zegt Johan Matthijs, voorzitter van de Eerstelijnszone Schelde & Leie.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.