Enkele vrijwilligers van De Pinte Helpt en het gemeentebestuur van De Pinte bij de beweegstoelen.
Volledig scherm
Enkele vrijwilligers van De Pinte Helpt en het gemeentebestuur van De Pinte bij de beweegstoelen. © Anthony Statius

Beweegstoelen zijn blijvend aandenken aan vrijwilligers De Pinte Helpt

De PinteDe vrijwilligers van de vzw De Pinte Helpt werden zondagmiddag door de gemeente gehuldigd. Aan het woonzorgcentrum Scheldevelde werden twee beweegstoelen gezet als blijven aandenken aan hun inzet tijdens de coronaperiode.

 1. Politie Schelde-Leeie informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar”
  Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

  Politie Schel­de-Leeie informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimum­leef­tijd van 16 jaar”

  Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Schelde-Leie waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.
 2. Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentieke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”
  PREMIUM
  Gent/Waasland

  Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentie­ke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”

  Sportjournalist Stijn Vlaeminck groeide op in Lokeren en woont intussen al meer dan de helft van zijn leven in Gent. Waar kunnen we hem vinden als hij geen verslag uitbrengt van een wielerklassieker of de sport in het VTM Nieuws presenteert? Stijn deelt voor ons zijn favoriete horecazaken, fietsroutes, shopadressen en natuurplekjes.