Lieve Van Lancker aan het gemeentehuis van De Pinte.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Van Lancker aan het gemeentehuis van De Pinte. © Anthony Statius

BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt De Pinte eindelijk een nieuw woonzorgcentrum? Zijn een nieuwe sporthal en jeugdhuis nog voor deze legislatuur? En wat met het nieuwe recyclagepark?

de pinteDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: De Pinte. 

  1. Politie Schelde-Leeie informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar”
    Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

    Politie Schel­de-Leeie informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimum­leef­tijd van 16 jaar”

    Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Schelde-Leie waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.