Soffia Tychyna bij Atletiekclub De Pinte.
Volledig scherm
Soffia Tychyna bij Atletiekclub De Pinte. © rv

Atletiek De Pinte steunt jonge Oekraïense atlete Sofiia

De PinteIn de atletiekclub van De Pinte volgt de jonge sprintster Soffia Tychyna sinds kort de trainingen mee. Het meisje ontvluchtte met haar familie de oorlog in Oekraïne en vond in De Pinte een tijdelijke nieuwe thuis.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. MIJN STAD. Stephan Coesens over zijn Oudenaarde: “Als 65-jarige pompier moet ik even snel de ladder op kunnen als een twintiger”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Stephan Coesens over zijn Oudenaarde: “Als 65-jarige pompier moet ik even snel de ladder op kunnen als een twintiger”

  Hij werd geboren in Brakel, maar intussen woont Stephan Coesens al meer dan dertig jaar in Oudenaarde. Door zijn talloze engagementen in het verenigingsleven en lid van de brandweer behoort hij tot de bekendste inwoners van de stad. “Ik ben verknocht aan Oudenaarde, maar de helft van mijn hart ligt ook wel in zusterstad Coburg”, bekent Stephan.
  Oudenaarde
 3. Studenten Arteveldehogeschool maken kleine tassen uit afgedankte textielstalen
  Lezersbijdrage

  Studenten Artevelde­ho­ge­school maken kleine tassen uit afgedankte textielsta­len

  Wereldwijd wordt jaarlijks naar schatting 92 miljoen ton textiel weggegooid en slechts 1 procent daarvan wordt gerecycleerd. Een afvalstroom waar misschien minder vaak aan gedacht wordt, zijn staalboeken en stalen van textiel. Étoui Étoui, een groepje van vier enthousiaste studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Oudenaarde wilde hier iets aan doen en ontwierp etuis, kleine tasjes, gemaakt uit die afgedankte stukken stof.
  Oudenaarde