Paus Franciscus waarschuwt in aanloop naar de feestdagen voor de ‘consumptiedrang’ die deze maand overal op de loer ligt.
Volledig scherm
Paus Franciscus waarschuwt in aanloop naar de feestdagen voor de ‘consumptiedrang’ die deze maand overal op de loer ligt. © AFP

Paus waarschuwt voor overmatige consumptiedrang in aanloop naar de feestdagen

Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een van de belangrijkste shoppingweekends van het jaar, gewaarschuwd voor het verlangen naar consumptie in de aanloop naar de kerstperiode. Hij omschreef de consumptiedrang als "een virus dat het geloof tot in zijn kern aanvalt".

8 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Door al dat opdringerig gedrag van o.a de handel voor Black Friday heb ik voor de zoveelste keer een grondige afkeer gekregen van consumeren. Misschien moet de paus zich ook eens tot hen richten - ze hebben ook nooit genoeg. Overal waar je keek was het black friday, rode neuzendag, warmste week, etc. Door al die opdringerigheid blijft mijn portemonnee dicht. Ik zal zelf wel bepalen waar ik mijn geld aan uitgeef.
 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Moesten alle Religie's en geloven hun bezittingen afgeven of verkopen en dit aan de armen schenken dan Hadden we geen armen Meer ! ? Zegt dit genoeg ? Jezus Had GEEN bezit en deelde alles wat hij had met anderen ? Ik heb de Kerk dit nog nooit zien doen eigenlijk geen enkele religie ?
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Als ik de beelden zie van binnenstormende mensen op Black Friday ... als dat soort mensen geconfronteerd wordt met voedseltekorten, gaan die moorden ipv te rantsoeneren. Ik ben niet gelovig maar de Paus heeft een punt.
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  Hij gaat een boterhammetje met confituur eten waarschijnlijk.
 • Luc Brouckaert

  1 jaar geleden
  Breek me de mond niet open! Dat hij dan maar eens begint met al zijn rijkdom weg te schenken aan minder bedeelden. Een andere moet minder uitgeven zodat er meer overblijft voor hen.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief