Paus Franciscus preekt in de Heilige Mariakathedraal in Tokio.
Volledig scherm
Paus Franciscus preekt in de Heilige Mariakathedraal in Tokio. © via REUTERS

Paus roept op tot meer hulp voor Fukushima-slachtoffers

Paus Franciscus heeft om meer hulp gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving en door de tsunami veroorzaakte kernramp in Fukushima. Dat deed hij tijdens zijn ontmoeting met enkele slachtoffers maandag in Tokio tijdens zijn vierdaags bezoek aan Japen.

2 reacties

 • eric Lejeune

  2 jaar geleden
  meer hulp?voor een zo rijk land,belgie kan misschien ook een paar miljoen sturen.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Dat is een possitief signaal heilige vader en U bent het best geplaatst om daat hulp te geven
 1. Morgen bestijgt Japanse keizer Naruhito de troon
  PREMIUM

  Morgen bestijgt Japanse keizer Naruhito de troon

  De Japanse keizer Naruhito bestijgt morgen de troon met een eeuwenoude ceremonie die zal worden bijgewoond door 2000 mensen uit 190 landen. Zowat elk gekroond hoofd ter wereld is erbij, onder wie ons vorstenpaar en het Nederlandse, maar ook prins Charles en de omstreden kroonprins Mohammed Bin Salman van Saudi-Arabië. De 59-jarige Naruhito volgde in mei zijn vader Akihito op, nadat die als eerste keizer in twee eeuwen troonsafstand had gedaan. Wat weten we over de 126ste Japanse keizer en hoe verloopt de ceremonie?
 2. Heilig Haar, de hand van een pater of de tand van Cornelius: deze relikwieën werden net zoals de haren van de paus aan West-Vlaanderen geschonken
  PREMIUM

  Heilig Haar, de hand van een pater of de tand van Cornelius: deze relikwieën werden net zoals de haren van de paus aan West-Vlaanderen geschonken

  Enkele haren van de in 2014 heilig verklaarde paus Johannes Paulus II. Meer is er niet nodig om vanaf mei 2020 een massa bedevaarders naar de basiliek van Dadizele te lokken. Opmerkelijk in tijden van leeglopende kerken, maar volksdevotie leeft duidelijk nog altijd. Wij gingen op speurtocht en ontdekten dat West-Vlaanderen nog veel, soms ietwat lugubere, relieken herbergt.