Als Plopsaland open mag, dan zouden medewerkers na elke rit de beugels van de attractie ontsmetten
Volledig scherm
Als Plopsaland open mag, dan zouden medewerkers na elke rit de beugels van de attractie ontsmetten © Benny Proot

Zo zal bezoek aan Plopsapark eruitzien na coronacrisis: temperatuurmetingen, minder bezoekers en geen shows of meet & greets

De Plopsa-groep maakt een plan op om haar pretparken in binnen- en buitenland te heropenen. Een bezoek zal er na de coronacrisis alvast helemaal anders uitzien. Zo wordt straks bij alle bezoekers de temperatuur gemeten aan de ingang, zullen we overal op anderhalve meter van elkaar aanschuiven en worden er minder mensen toegelaten in de parken.

 1. Familie Gheeraert fokte paard dat geselecteerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtechniek en doorzettingsvermogen typeren hem”
  PREMIUM
  Houthulst

  Familie Gheeraert fokte paard dat geselec­teerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtech­niek en doorzet­tings­ver­mo­gen typeren hem”

  Het paard Istanbull van het Ooievaarshof zal straks te zien zijn tijdens de jumping op de Olympische Spelen in Tokio. De hengst is gefokt in ’t Ooievaarshof in Houthulst op de grens met Diksmuide. De familie Gheeraert is terecht trots op deze prestatie. Istanbull zal niet onder de Belgische, maar wel onder de Marokkaanse vlag rijden, want hij is eigendom van de koning van Marokko. Dit is het verhaal van een boerenfamilie met een groot hart voor de paardensport.
 2. Ziekenwagen zwaar beschadigd na hevige botsing in Koksijde: alweer opdoffer voor Brandweer Westhoek
  Koksijde/De Panne

  Ziekenwa­gen zwaar beschadigd na hevige botsing in Koksijde: alweer opdoffer voor Brandweer Westhoek

  In de Robert Vandammestraat in Koksijde is dinsdag iets voor het middaguur een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een ziekenwagen. Die laatste was prioritair onderweg van De Panne naar Sint-Idesbald voor een interventie, maar werd plots geconfronteerd met een voertuig dat stopte en wou inslaan op de parking van de Hypermarkt Carrefour. Het is het tweede ongeval met een ziekenwagen van Brandweer Westhoek in korte tijd.
 1. AUTOSNELWEGVERHALEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economische ramp meegemaakt”
  PREMIUM
  De Panne

  AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economi­sche ramp meegemaakt”

  60 jaar: zo lang heeft het geduurd voor de E40 naar onze kust er helemaal lag. Pas in 1997 werd het laatste deel in Adinkerke geopend. Johan Degrieck (77) uit De Panne was burgemeester toen de plannen op tafel lagen, maar bij de opening was hij niet - “zo gaat dat in de politiek”. O toeval: zijn zoon Bram, huidig burgemeester, heeft met de omleidingsweg voor Plopsaland een gelijkaardig dossier op zijn bord. Johan blikt voor ons terug op een opmerkelijk stukje geschiedenis, over nerveuze Fransen, het mysterie van afrit 1a en een nutteloze brug die er móést komen.