De zomerdokter kan in deze villa aan de slag. Op de foto staat het bestuur en een aantal huisartsen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zomerdokter kan in deze villa aan de slag. Op de foto staat het bestuur en een aantal huisartsen. © Gemeente De Panne

Zo pakt De Panne het tekort aan huisartsen aan. “Kom deze zomer naar De Panne werken en verblijf met het hele gezin gratis in een vakantiewoning”

De PanneEen opmerkelijke wervingscampagne in De Panne. Net zoals in veel andere steden en gemeenten kampen ze ook daar met een tekort aan huisartsen. Wanneer in de zomer het aantal inwoners, door de vele toeristen en tweedeverblijvers, stijgt van 11.000 naar 60.000 is versterking nodig. En De Panne haalt alles uit de kast om extra huisartsen te vinden.

 1. Vluchteling (22) geïnterneerd die minderjarige meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden
  Diksmuide/Roeselare/Houthulst

  Vluchte­ling (22) geïnter­neerd die minderjari­ge meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden

  Een 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide is geïnterneerd na een hele reeks feiten van agressie, weerspannigheid, beschadigingen, diefstal en smaad. De man werd geestesgestoord bevonden door een gerechtspsychiater. Zijn laatste baldadigheid was toen hij in april in Roeselare twee minderjarige meisje lastig viel, een omstaander die wou ingrijpen aanviel en ermee dreigde de politie te onthoofden.
 2. Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: “Dit getuigt van heel veel lef”
  Diksmuide

  Dief steelt fiets van politieman op koer van commissari­aat: “Dit getuigt van heel veel lef”

  Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer. “Zonder scrupules”, zegt commissaris Geert Provoost. Maar in de loop van de dag volgde goed nieuws. De politie liet weten dat de verdachte samen met de fiets is aangetroffen langs de Esenweg in Diksmuide.