L'Oasis in De Panne, waar de feiten zich in de zomer van 2019 afspeelden.
Volledig scherm
PREMIUM
L'Oasis in De Panne, waar de feiten zich in de zomer van 2019 afspeelden. © Bart Boterman

Zigeunerbende takelt twee mannen erg zwaar toe op café, speurders worden gedwarsboomd tijdens onderzoek: “Tanden lagen op straat, met tandvlees er nog aan”

De PanneEen groep zigeuners heeft in de zomer van 2019 voor héél ernstige feiten gezorgd in café L’Oasis in de Duinkerkelaan in De Panne. Een man werd op het hoofd geslagen met een glazen fles, iemand anders werd in coma geschopt. “Hallucinant. De tanden van het slachtoffer lagen verspreid op straat, met het tandvlees er nog aan.” De procureur liet weinig aan de verbeelding over op het proces dinsdagmorgen, maar moest ook toegeven dat het dossier erg mager was. De politie slaagde er niet in om alle verdachten te identificeren, wegens geen enkele medewerking van de zigeuners. 

 1. Na achtervolging opgepakte inbreker nu ook verdacht van home-invasion op 78-jarige vrouw
  Diksmuide/Avelgem/Deerlijk

  Na achtervol­ging opgepakte inbreker nu ook verdacht van ho­me-invasion op 78-jarige vrouw

  Een dievenbende waarvan de hoofdverdachte in een half jaar 20 feiten in West-Vlaanderen zou hebben gepleegd, met als trieste uitschieter een home-invasion bij een 78-jarige vrouw in Oostkerke bij Diksmuide, is aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter. Het trio werd woensdagavond klemgereden in Deerlijk na een helse achtervolging, nadat ze op heterdaad waren betrapt in Avelgem. “We zijn de politie dankbaar dat de daders opgepakt zijn”, zegt de familie van de overvallen bewoonster uit Oostkerke.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"