De kinderen van het Oosthoekschooltje eind vorig schooljaar.
Volledig scherm
De kinderen van het Oosthoekschooltje eind vorig schooljaar. © Benny Proot

Zeven leerlingen te kort. Oosthoekschooltje sluit eind juni definitief

Het Oosthoekschooltje in de Noordzeedreef in De Panne heeft slecht nieuws gekregen. Er zijn zeven leerlingen te kort om verder te blijven bestaan. Na ruim 90 jaar zal het schooltje eind juni definitief de deuren sluiten. Nochtans hadden ouders en personeel er alles aan gedaan om dat te voorkomen.

  1. Hij had als jurist ooit een mooie job bij Unizo, nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Hij wrijft zijn uitwerpselen uit om een boodschap aan te brengen”
    PREMIUM
    Ieper

    Hij had als jurist ooit een mooie job bij Unizo, nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Hij wrijft zijn uitwerpse­len uit om een boodschap aan te brengen”

    Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleit. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement