Plopsaland organiseert voor het eerst een opleiding voor zijn toekomstige werknemers. Deze meisjes krijgen op hun stagedag uitleg over het kassasysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Plopsaland organiseert voor het eerst een opleiding voor zijn toekomstige werknemers. Deze meisjes krijgen op hun stagedag uitleg over het kassasysteem. © Benny Proot

“Werken in een park waar je jeugdhelden tot leven komen!”: tien cursisten beginnen aan nieuwe opleiding tot Plopsamedewerker

De PanneCollega worden van Samson, Bumba of Mega Mindy? Je kan er sinds deze week een heuse opleiding voor volgen in Plopsaland. Hoe werkt het kassasysteem? Hoe draai je een shift in één van de restaurants? Hoe stuur je een attractie aan? Tien cursisten leren het nu twee weken lang, zodat ze nadien meteen inzetbaar zijn. “En als ik slaag, verhuis ik naar de kust”, verzekert Steven (42) ons. Tijd om zelf ook een dagje mee te lopen (en te polsen wat dat schuift)!

 1. Vincent scoort met zijn tattoos en optische illusies: “Zelfs Guns ’n Roses is klant”
  PREMIUM

  Vincent scoort met zijn tattoos en optische illusies: “Zelfs Guns ’n Roses is klant”

  De nieuwste creatie van Vincent Hocquet (51), tattoo-artiest en expert optische illusies, uit Koksijde is indrukwekkend. Op de rug van twintig mensen uit het hele land tatoeëerde hij een gestileerd design van een rennende hond, nam daarvan een foto en samen vormen ze een bewegende animatie. Maar het kan nog straffer. Vincents bekendste klant is Guns ’n Roses. Hoe vindt zo’n wereldband de weg naar het rariteitenkabinet van Vincent?
  Koksijde
 2. AZ West heeft niet-erkende borstkliniek: “Jammer dat overheid wantrouwen schept, ondanks onze goede cijfers”
  PREMIUM

  AZ West heeft niet-erkende borstkli­niek: “Jammer dat overheid wantrouwen schept, ondanks onze goede cijfers”

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de behandeling van borstkanker in niet-erkende borstklinieken volledig stopzetten. Betekent dat het einde van de borstkliniek in AZ West in Veurne? Daar is het initiatief al van 2001 actief, maar nog steeds niet erkend. “Spijtig dat er niet eerst met ons aan tafel is gegaan om de resultaten te bespreken”, reageert algemeen directeur Bert Cleuren. Want sinds de laatste aanvraag is er al heel wat veranderd in de kliniek.
  Veurne
 3. Dolleman (36) slaat naakte ex-vriendin halfdood in badkamer na avondje stappen: “Als ík je niet heb, dan niemand”
  PREMIUM

  Dolleman (36) slaat naakte ex-vrien­din halfdood in badkamer na avondje stappen: “Als ík je niet heb, dan niemand”

  Een 36-jarige man ging eind vorig jaar zó fel tekeer op zijn appartement in Veurne, dat hij zijn ex-partner halfdood in het ziekenhuis klopte. “Ze sloeg mijn bril van mijn gezicht en daar kan ik niet tegen", verklaarde de beklaagde in de rechtbank. Opvallend: op dat moment was het slachtoffer naakt, want ze was pas in de douche gekropen. Het verhaal van twee ex-partners die het slechtste in elkaar naar boven haalden, met een bijna fatale afloop.
  De Panne
 1. HUIZENJACHT. Langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Langs het kanaal Plassenda­le-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de woningen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op ronde in heel Vlaanderen met lokale vastgoedexperts. Deze week trekken we op huizenjacht langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, midden in de polders en op een boogscheut van de kust. “Een mooie omgeving aan het water én een uitstekende uitvalsbasis: geen wonder dat de woningen hier vlot van de hand gaan.”
  Nieuwpoort