De transmigranten lopen met de grote boot over het strand.
Volledig scherm
De transmigranten lopen met de grote boot over het strand. © RV

Video toont hoe transmigranten met grote boot op zee gaan: “In twee dagen al 35 boten met 1.604 mensen onderschept”

De PanneEen opmerkelijk beeld op het strand van Bray-Dunes in Frankrijk, net over de grens met De Panne. Een West-Vlaamse vrouw kon daar filmen hoe een groep van dertig transmigranten met een boot richting de zee wandelde. “Vroeger gebeurde dat vooral ’s nachts, maar tegenwoordig doen ze het zelfs al overdag”, klinkt het.

  1. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
    PREMIUM
    Kust

    Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

    Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.