De Lokale Politie Westkust.
Volledig scherm
De Lokale Politie Westkust. © Bart Boterman

Verwarde man (35) klopt ‘s nachts op ramen van huis en trekt schoenen van bewoner aan

AdinkerkeDe bewoners van een huis in de Garzebekeveldstraat in Adinkerke zijn maandagmorgen in alle vroegte opgeschrikt door een uitzinnige man die op de ramen begon te kloppen en de rolluiken omhoog probeerde te trekken.

  1. REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hinder: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”
    PREMIUM
    Koksijde

    REPORTAGE. Op zoek naar het wrak van de gezonken West-Hin­der: “Wat als de papa van de schipper aan boord was gebleven?”

    Diep in de Belgische Noordzee liggen 280 gekende scheepswrakken op de bodem, elk met hun eigen schrijnend verhaal. Een aantal ontdek je tijdens de tentoonstelling ‘Geheimen van de Noordzee’ in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Wij reconstrueren het verhaal van het eerste Belgische lichtschip West-Hinder. De ironie wil dat het vaartuig andere schepen moest verwittigen voor het gevaar van de zandbank waar het voor anker lag. En toen was er een botsing met een Duits stoomschip in de nacht van 12 op 13 december 1912 met rampzalige gevolgen.