Schepen van Parkeerbeleid Stéphane Buyens ontvouwt zijn nieuwe parkeerplan
Volledig scherm
Schepen van Parkeerbeleid Stéphane Buyens ontvouwt zijn nieuwe parkeerplan © Benny Proot

Vanaf 1 juli kan je in De Panne overal één uur gratis parkeren, maar de betaalzone is groter en het uurtarief is 30 cent duurder

In het winkelcentrum van De Panne kan je vanaf 1 juli maximaal twee uur parkeren, waarvan één uur gratis (tegenover 20 minuten nu). De volledige Dynastielaan en Nieuwpoortlaan tot Koksijde worden betalend. Personen met een beperking die een speciale parkeerkaart hebben, kunnen overal gratis parkeren. Dat zijn de belangrijkste nieuwigheden in het parkeerbeleid.

1 reactie

 • frank imhof

  3 jaar geleden
  Kortzichtig en ondoordacht plan - door heel de Dynastie- en Nieuwpoortlaan betaalplichtig te maken gaat men de parkeerdruk en hiermee de verkeersveiligheid in de omliggende straten verhogen. Bovendien is het weerom een indirecte belastingsverhoging op de schouders van de belastingsbetaler. Het bestuur heeft blijkbaar geen effectenstudie laten opmaken
 1. Jongeman (19) doet zich voor als ‘brave jongen’ op proces na zware slagen, procureur haalt uit: “Ik ken jou nog goed genoeg van bij het jeugdparket hoor”
  De Panne

  Jongeman (19) doet zich voor als ‘brave jongen’ op proces na zware slagen, procureur haalt uit: “Ik ken jou nog goed genoeg van bij het jeugdpar­ket hoor”

  “Ik ken jou goed genoeg hoor. Als jij zo verder blijft doen, mag je je carrière vergeten. Je hebt hem verdorie bewusteloos geslagen, nog eens geschopt en dan ben je gewoon weggewandeld.” De procureur haalde zwaar uit naar een 19-jarige jongeman uit De Panne, vrijdagmorgen op de Veurnse rechtbank. Het zinde haar niet, dat de beklaagde zich voordeed als een braaf jongetje.
 2. 10 tips voor een onvergetelijke Halloween aan de kust: van een griezelige wandel- of mountainbiketocht tot shows, kermis en parades
  PREMIUM
  Brugge/Oostende/Blankenberge

  10 tips voor een onvergete­lij­ke Halloween aan de kust: van een griezelige wandel- of mountainbi­ke­t­ocht tot shows, kermis en parades

  Om iedereen te laten genieten van dit bijzondere feest, plant het gemeentebestuur van Knokke-Heist drie verschillende thema-avonden, aangepast aan elke leeftijd. Op vrijdagavond 29 oktober is er een sprookjeswandeling voor kinderen door het bosje van Heist. Acteurs vertellen het verhaal en proberen je ook af en toe te laten schrikken. Mag het iets enger zijn voor jou? Kom dan op zaterdagavond langs en de acteurs zullen jou niet sparen. Het sprookjesbos kent enkele duistere geheimen en die zal je langs deze wandeling ontdekken.
 1. Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepaddenstoelen’ extreem groot worden”
  Nieuwpoort

  Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepadden­stoe­len’ extreem groot worden”

  Door de felle zuidwestenwind van storm Aurore ligt de westkust bezaaid met zeepaddenstoelen, een kwallensoort. “Een typisch herfstfenomeen, maar opvallend is dat ze door de opwarming van de aarde tegenwoordig extreem groot kunnen worden”, zegt marien bioloog Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).