Is dit het beeld dat we binnenkort veelvuldig te zien krijgen op onze snelwegen? Donderdag was het al filerijden op de E40 richting Calais vanaf Adinkerke en zelfs eventjes vanaf Veurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Is dit het beeld dat we binnenkort veelvuldig te zien krijgen op onze snelwegen? Donderdag was het al filerijden op de E40 richting Calais vanaf Adinkerke en zelfs eventjes vanaf Veurne. © Metapics

Van snelwegen afsluiten tot noodparkings op luchtmachtbasis en Kortrijk Xpo: zo wil West-Vlaanderen totale brexitchaos vermijden

Brexitangst, het zou een kandidaat voor het woord van het jaar kunnen zijn. Met het oog op de scheiding eind deze maand slaan de Britten massaal goederen in, bang dat die straks minder makkelijk verkrijgbaar zijn. De ellenlange files van de voorbije dagen, van Calais tot over de grens in De Panne, zijn nog maar het begin. Is West-Vlaanderen klaar om straks gestrande truckers te slapen te leggen? En wat met de vele Vlaamse transportfirma’s die nu het Kanaal niet dreigen over te raken? “We verwachten ook dat Franse vissers straks de havens blokkeren. We moeten ons dus voorbereiden tot in het extreme”, zegt gouverneur Carl Decaluwé. 

 1. ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbeschermingsautoriteit geeft hem gelijk
  Play
  Veurne

  ‘Jonagold­man’ die Al­di-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbe­scher­mings­au­to­ri­teit geeft hem gelijk

  De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. De Gegevensbeschermingsautoriteit geeft de man alvast gelijk. “Stiekem filmen is verboden.”
 2. Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuigschrift basisonderwijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteuning in de klas”
  West-Vlaanderen

  Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuig­schrift basisonder­wijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteu­ning in de klas”

  In de provincie West-Vlaanderen steeg het aantal leerlingen dat aan het secundair onderwijs begint zonder getuigschrift lager onderwijs in 4 jaar tijd met maar liefst 95,45 procent. “Een eenduidige verklaring is er daarvoor niet, maar het is een trend die zorgen baart”, zegt volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V).
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis