Brand kasteel Veurnestraat De Panne
Volledig scherm
Brand kasteel Veurnestraat De Panne © Metapix

Uitslaande brand richt ravage aan in historisch kasteel in De Panne: “Bewoners preventief naar ziekenhuis”

De PanneIn De Panne is zaterdagavond brand uitgebroken in het historisch kasteel ‘Houtsaeger’. De ravage is groot. De bewoners bleven ongedeerd. Het kasteel is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. 

 1. Lekker eten, een gezellig terrasje en comfortabel overnachten: de toerist herontdekt de kust en het mag iets meer kosten
  PREMIUM
  Kust

  Lekker eten, een gezellig terrasje en comforta­bel overnach­ten: de toerist herontdekt de kust en het mag iets meer kosten

  Liefst 96 % van de bezoekers is heel tevreden na zijn verblijf aan zee. Dat blijkt uit de studie van het West-Vlaamse provinciebedrijf Westtoer. De toeristen zijn zo blij dat ze met plezier een flink stuk dieper in de geldbeugel tasten dan zes jaar geleden. Na een coronaterugval met liefst één miljoen kusttoeristen kiezen steeds meer mensen voor een verblijf aan zee. Zo ziet de ideale kustvakantie eruit.
 2. INTERVIEW. ‘Fietsverslaafde’ Jean-Pierre (72) inspireert je voor een vakantie op twee wielen: “Zadelpijn? Als je veel rijdt, heb je daar geen last van”
  PREMIUM
  Koksijde

  INTERVIEW. ‘Fietsver­slaaf­de’ Jean-Pier­re (72) inspireert je voor een vakantie op twee wielen: “Zadelpijn? Als je veel rijdt, heb je daar geen last van”

  Met een gemiddelde van 30.000 fietskilometer per jaar mag je Jean-Pierre Dolfen (72) uit Koksijde gerust ‘fietsverslaafd’ noemen. Vooral de lange afstanden kunnen hem boeien. Recent nog reed hij de Ronde van Lombardije: 227 kilometer in één dag met een pak hoogtemeters. Hoe begin je daar als ‘gewone sterveling’ aan? Jean-Pierre deelt zijn tips en tricks en inspireert met hapklare fietsuitstappen.
 1. De kusttoerist is tevreden, Koksijds burgemeester iets minder: “Wie neemt nu nog de trein zonder wifi of airco?”
  PREMIUM
  Koksijde

  De kusttoe­rist is tevreden, Koksijds burgemees­ter iets minder: “Wie neemt nu nog de trein zonder wifi of airco?”

  Westtoer pakt uit met een goed rapport voor het kusttoerisme met een tevredenheidsgraad van 96 procent. De voorstelling van de studie vond in Koksijde plaats. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) laat zich van zijn kritische kant zien wanneer het gaat over mobiliteit en veiligheid. Hij stelt zich luidop de vraag of de kustgemeente wel extra toeristen nodig heeft.