De diefstal vond plaats op het strand van De Panne. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De diefstal vond plaats op het strand van De Panne. (illustratiebeeld) © BELGA

Toeristen uit Holsbeek en Lint bestolen op strand van De Panne

De Panne/Holsbeek/LintOp het strand van De Panne zijn maandagnamiddag twee toeristen uit het binnenland bestolen. Hun rugzakken werden volgens de lokale politie Westkust leeg teruggevonden in de duinen.

 1. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
  PREMIUM
  Regio

  Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

  Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.
 1. Toeristische sector in Westhoek vraagt afschaffing dure PCR-tests voor Britten: “Zonder Engelse toeristen overleven we niet”
  West-Vlaanderen

  Toeristi­sche sector in Westhoek vraagt afschaf­fing dure PCR-tests voor Britten: “Zonder Engelse toeristen overleven we niet”

  Hoewel al heel wat Britten gevaccineerd zijn, komen ze nog altijd niet terug naar de Westhoek. De reden daarvoor is de strenge regeling tussen België en het VK die toeristen verplicht dure PCR-testen af te nemen en in quarantaine te blijven. De toeristische sector vraagt een vereenvoudiging van het systeem, zodat vrij reizen opnieuw mogelijk is. “We hebben de Engelse toeristen nodig willen we de winter doorkomen.”
 2. Actie tegen transmigranten veroorzaakt nog hele week files op West-Vlaamse snelwegen
  Rekkem/Adinkerke

  Actie tegen transmi­gran­ten veroor­zaakt nog hele week files op West-Vlaam­se snelwegen

  Al de hele week staan er op de E17 richting Frankrijk in Rekkem (Menen) files. Ook op de E40 in Adinkerke (De Panne) is dat het geval. Oorzaak is een actie van de Franse grenspolitie in de strijd tegen transmigranten. De Belgische federale politie roept automobilisten op om alert te zijn. De voorbije dagen vonden in de staart van de file al enkele ongevallen plaats, tot nu gelukkig zonder veel erg.