BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Syndicus (81) steelt minstens 212.000 euro en steekt ook huurgeld op zak

De Panne/Koksijde/NieuwpoortEen immomakelaar (81) uit De Panne heeft voor minstens 212.000 euro gestolen van verenigingen van mede-eigenaars van flatgebouwen in de westkust, waar hij optrad als syndicus. Daarnaast zou hij huuropbrengsten van appartementen, waarvoor hij rentmeester was, in eigen zak hebben gestoken. De man moest dinsdag voor de Veurnse strafrechter verschijnen, maar stuurde zijn kat.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    Play
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.