Oldtimers sieren dit weekend het straatbeeld
Volledig scherm
Oldtimers sieren dit weekend het straatbeeld © Carels Photography

Spot oude parels op wielen en avontuurlijke Defenders in De Panne

De PanneDe vierde editie van DePanne4Cars is gestart. Zaterdagmorgen schoven aan het Plopsa Hotel 200 liefhebbers met hun oldtimer of Land Rover Defender aan voor een ontbijt. Wil je al dat moois zelf bewonderen? Het gezelschap wordt om 16 uur aan het Canadezenplein verwacht.

 1. Hij vliegt weer! Iconische Sea King begint aan tweede leven... Maar zien we hem ook af en toe nog in België?
  PREMIUM
  Koksijde

  Hij vliegt weer! Iconische Sea King begint aan tweede leven... Maar zien we hem ook af en toe nog in België?

  De Sea King RS02 heeft er een succesvolle eerste testvlucht opzitten. Donderdag ging de iconische helikopter voor het eerst in drie jaar opnieuw de lucht in, na maanden intensief oplapwerk door een team van vrijwilligers. “De komende dagen is de RS04 aan de beurt. Beiden vliegen woensdagnamiddag normaal gezien in formatie naar Engeland”, zegt flight engineer Brecht Vandecasteele (44). Want het zijn de Britten die de legendarische heli’s in de wacht hebben gesleept.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.