JHM
Volledig scherm
© JHM

Schilder riskeert zeven maanden cel, omdat hij met lepe truc klanten van concurrent heeft ingepikt

De PanneEen 38-jarige man uit De Panne heeft zich voor de Veurnse strafrechter moeten verantwoorden, omdat hij een bevriende concurrent op een sluwe manier klanten afhandig heeft gemaakt. Zo zou het slachtoffer maar liefst 30.000 euro omzet misgelopen hebben.

 1. Hij vliegt weer! Iconische Sea King begint aan tweede leven... Maar zien we hem ook af en toe nog in België?
  PREMIUM
  Koksijde

  Hij vliegt weer! Iconische Sea King begint aan tweede leven... Maar zien we hem ook af en toe nog in België?

  De Sea King RS02 heeft er een succesvolle eerste testvlucht opzitten. Donderdag ging de iconische helikopter voor het eerst in drie jaar opnieuw de lucht in, na maanden intensief oplapwerk door een team van vrijwilligers. “De komende dagen is de RS04 aan de beurt. Beiden vliegen woensdagnamiddag normaal gezien in formatie naar Engeland”, zegt flight engineer Brecht Vandecasteele (44). Want het zijn de Britten die de legendarische heli’s in de wacht hebben gesleept.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Netwerkmoment ‘Achterwerk’ krijgt financiële steun na hackaton
  Poperinge

  Netwerkmo­ment ‘Achterwerk’ krijgt financiële steun na hackaton

  Jeugdraad Poperinge organiseerde een hackaton: ‘Preparé your Future’ op de Vroonhofsite. Dit gebeurde samen met de Jeugddienst en koepelorganisatie voor Vlaamse jeugddiensten Bataljong. Poperingse jongeren kregen gedurende 30 uur de kans om creatief en uitdagend na te denken over hoe zij de toekomst in Poperinge op vlak van werkgelegenheid zien. Het concept ‘Achterwerk’, een netwerkmoment tussen Poperingse bedrijven en jongeren waarbij de focus ligt op KMO, ontvangt financiële ondersteuning om het idee uit te werken.